X

De verschillende kanten van Sauvignon Blanc

Iedereen kent Sauvignon Blanc wel. Het is oorspronkelijk een druivenras, maar wordt ook graag opgenoemd op het terras of in een restaurant. De frisse wijn is erg geliefd en is wereldwijd bekend!

Aroma’s

Wijn gemaakt van de Sauvignon Blanc druif kent veel aroma’s. De bekendste aroma’s zijn: perzik, citrus, grapefruit en kruisbes. Maar ook andere frisse en fruitige smaken als jasmijn, passievrucht en meloen kunt u proeven in een Suavignon Blanc. De wijn heeft meestal een frisse smaak en wordt jong gedronken.

Droog of zoet

In de meeste gevallen is Sauvignon Blanc een droge wijn. Maar er worden ook zoete wijnen van de druif gemaakt. Met name in Bordeaux wordt er zoete wijn van gemaakt. Samen met Sémillon en Muscadelle wordt de wijn geproduceerd. Door het klimaat in die streek verdampt het vocht in de druif en blijft er meer suiker achter in de druif. Hierdoor wordt de smaak zoeter.

Druivenrassen mixen

Dankzij het frisse karakter van Sauvignon Blanc wordt het vaak gebruikt om te mixen met andere druivensoorten. Zo wordt de druif onder andere geblend Muscadelle, Sémillon en Chardonnay. Door Chardonnay en Sauvignon Blanc met elkaar de mixen wordt de wijn net wat frisser.

Wereldwijd bekend

De Franse Sauvignon Blanc is erg bekend. Maar ook de versie uit Nieuw-Zeeland is populair. Het heeft een herkenbare aroma en een tropische smaak. De Franse variant is iets kruidiger. Ook in Noord-Italië wordt Sauvignon Blanc gemaakt, net als in Slovenië, Australië, Zuid-Afrika, Amerika, Argentinië en Chili. Kortom: een erg beroemde en geliefde wijn!

Wilt u ook een heerlijk glas Sauvignon Blanc proeven en de verschillen tussen wijnen leren kennen? Kom dan langs in wijnbar It’s Wine in Volendam. Hier vertellen we u graag meer over diverse wijnen en hun oorsprong.