X

Wijnontwikkelingen

De wijnwereld is altijd in ontwikkeling en beweging. Nieuwe ontwikkelingen blijven komen. Wij houden u graag op de hoogte en hebben een aantal mooie wijnontwikkelingen op een rijtje gezet.

Sparkling rosé

Sparkling rosé wordt steeds populairder. Rosé wordt de afgelopen jaren meer en meer gedronken en maakt echt een opmars. De sparkling en bubbelende variant komt steeds meer voor en zal de komende tijd vaker op de kaart staan. Het is zeker de moeite waard om eens te proberen.

Italiaanse Passito wijn

Nieuw op de markt is Passito wijn. Dit is het Italiaanse woord voor rozijnen. Passito wijn is dan ook gemaakt van druiven die deels zijn ingedroogd. Allereerst worden de druiven hand geplukt zodat er geen beschadigingen ontstaan. Vervolgens worden de druiven soms wel maanden gedroogd op matten in de zon. De druiven verschrompelen, waardoor de smaken en suikers in de druiven geconcentreerder worden. Dit proeft u terug in de smaak van de wijn.

Klimaatverandering

De verandering van het klimaat heeft ook invloed op de wijnbouw. Door temperatuurstijging worden de druiven steeds later of juist eerder geoogst en veranderen de smaak en het alcoholgehalte van wijnen. Door hogere temperaturen kunnen druiven opeens worden geteeld op plekken waar dat voorheen niet ging. Door de opwarming stijgt ook de productie van zoetere wijnen. De smaak en soorten wijn zullen dus mee veranderen met het klimaat.

Vegan en biologisch

Mensen gaan steeds vaker over tot veganistisch of biologisch eten. Deze trend zien we ook terug in wijn. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarmee komt er steeds meer vraag naar duurzaam geproduceerde wijnen. Meer lezen over veganistische wijnen? Klik dan hier.

Meer informatie over wijn

Wilt u meer leren over wijnen? Kom langs bij wijnbar It’s Wine in Volendam. Daar vertellen wij u graag meer over diverse soorten wijn.