X

Wine blog

Belangrijke factoren voor de wijnbouw

Het maken van wijn begint bij de druif. Deze moet groeien aan een wijnrank/wijnstok. Hoe en waar het groeit heeft allemaal invloed op de wijn. Over de hele wereld wordt wijn verbouwd, maar er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn bij de wijnbouw. Wij zetten ze op een rijtje!

Het echte verschil tussen rode en witte wijn

Tegenwoordig bestaan er veel soorten wijn uit diverse streken en landen. Toch worden er vaak drie soorten aangeboden: wit, rood en rosé. Wat is het verschil tussen rode en witte wijn? Dat is uiteraard de kleur. Maar waarom zit er verschil in de kleur van de wijn en wat is het echte verschil tussen de wijnen? Wij leggen het uit!

Alles over Spaanse wijnen

Spaanse rioja, cava en sangria kennen we allemaal wel. Maar dat zijn lang niet alle wijnen die Spanje te bieden heeft. Het is een echt wijnland waar veel mooie wijnen te ontdekken zijn. Door het klimaat, de druivensoorten en cultuur hebben Spaanse wijnen een geheel eigen karakter.

Populaire druivenrassen en bijbehorende wijnsoorten

De druif bepaalt de smaak van een wijn. Er bestaan veel druivensoorten en ieder soort heeft zijn eigen unieke smaak. Wij hebben de populairste druivenrassen en de bijbehorende wijnsoorten op een rijtje gezet.

Vijf wijntrends

Welke trends zien we veel voorbij komen op gebied van wijn en wat staat ons nog te wachten? Wijnbar It’s Wine is op de hoogte van de nieuwste wijntrends en brengt u ook up-to-date!

Dit wist u nog niet over wijn

Terwijl we genieten van ons heerlijke glas wijn denken we vaak niet na over wat er allemaal komt kijken bij wijn. Er valt namelijk super veel te vertellen over deze mooie en bijzondere drank. Wist u bijvoorbeeld dat wijn al 9000 jaar bestaat? We hebben nog een aantal van dit soort leuke weetjes voor u op een rij gezet.

Welke wijn bij welke kaas?

Een lekker wijntje en een kaasplankje: de perfecte combinatie. Wanneer u de juiste kaas met de juiste wijn combineert smaken beiden nog lekkerder. Bent u op zoek naar een verrukkelijke combinatie? Dan zijn deze matches perfect!

De geur van wijn

U heeft het vast wel eens gezien: echte wijnkenners die voor het proeven eerst goed kijken, rustig walsen en daarna aan de wijn ruiken. Misschien doet u dit zelf ook wel. Maar waarom ruiken we aan wijn en wat zegt die geur nou eigenlijk? Wist u bijvoorbeeld dat de geur van wijn niet altijd overeenkomt met de smaak?

Alles over het wijnetiket

Het wijnetiket is de bron van informatie als het op wijn kiezen aankomt. Op het etiket is bijvoorbeeld te vinden wat voor wijn het is en wat het merk van de wijn is. Daarnaast staan er op het etiket ook wettelijke verplichtingen. Wij vertellen u in deze blog veel meer over het wijnetiket.

Bekendste druivensoorten

Zonder druiven, geen wijn! Geen een wijn kan gemaakt worden zonder de druif. Er zijn veel verschillende druivensoorten, waar stuk voor stuk prachtige wijnen van worden gemaakt. Wij zetten de bekendste druivensoorten voor u op een rij!

De beste herfstwijnen

Het is weer herfst! Verfrissende wijnen worden ingeruild voor wijnen waar we het juist een beetje warm van krijgen. Een lekker herfstgerecht zoals een stoofpotje op het vuur, openhaard aan en tijd voor een lekker herfstwijntje. Wij lichten een aantal wijnen uit van onze wijnkaart die perfect zijn voor de herfst!

Wat zegt de kleur van wijn?

Bij het wijnproeven wordt er altijd heel aandachtig naar de kleur van de wijn gekeken. De kleur van de wijn geeft u namelijk veel informatie over de wijn. Benieuwd wat de kleur van uw wijn precies betekent? Wij vertellen u daar wat meer over. Leest u mee?

Hoe is wijnbouw ontstaan?

Wijnbouw gaat al duizenden jaren terug. Het is een bijzondere geschiedenis doordat er door de jaren heen zo veel is veranderd. Ben jij benieuwd naar deze bijzondere en rijke geschiedenis? Lees dan verder.

Wijn uitgelicht: Château Pey la Tour

Bij It’s Wine hebben we een heerlijke wijnkaart. Op deze wijnkaart hebben wij een speciale collectie kelderschatten. Deze wijnen zijn van zeer hoog niveau en perfect op dronk. Wij lichten één van deze topwijnen uit. Deze keer is Château Pey la Tour aan de beurt.

Waarom wijn drinken goed is voor de gezondheid

We zoeken natuurlijk allemaal wel eens een excuus om een wijntje te kunnen drinken. Maar excuses zijn niet langer nodig! Want als we wetenschappers moeten geloven, is wijn goed voor uw gezondheid. Hoe dat zit? Dat leggen wij u uit!

Een van onze toppers: Pouilly Fumé ‘La Moynerie’

Houdt u er van om speciale wijnen te drinken? Kom dan eens langs bij wijnbar It’s Wine en maak kennis met onze speciale collectie kelderschatten. Deze selectie bestaat uit topwijnen van uitzonderlijk hoog niveau die momenteel perfect op dronk zijn.

Waarom wijn een geliefd drankje is

Wijn is nog altijd een populaire dranksoort. Het staat op de tweede plek in de top 5 van meest gedronken alcoholische dranken. Hoe het komt dat veel mensen graag wijn drinken leest u in deze blog.

Alles over sulfiet in wijn

Op sommige wijnetiketten komt u het zinnetje ‘bevat sulfieten’ tegen. Er bestaan veel misverstanden over sulfiet en het effect hiervan op de gezondheid. Maar wat is dit dan precies? Is het een schadelijke stof? Of valt het eigenlijk allemaal wel mee? U leest het hier in deze blog.