Geschikte wijn voor bij de barbecue

Met mooi weer wordt de barbecue naar buiten gehaald en wordt er heerlijk buiten gegeten. Houdt u van een wijntje en wilt u uw barbecuegerechten combineren met de juiste wijn? Lees dan verder!

De barbecue geeft gerechten een knapperig korstje en een wat rokerige smaak. Kies daarom voor een wijn met een hoog smaakgehalte, dit past er goed bij. We barbecueën met mooi weer en de temperaturen zijn dan vaak hoog. Hierdoor kan de wijn ook warm worden. Wanneer de wijn te warm wordt gedronken kan de smaak van alcohol overheersen. Koel de fles wijn dus goed. Ook rode wijn mag u licht koelen.

Witte wijn bij de barbecue

Heerlijk fris en passend bij een prachtige zomeravond: een goede witte wijn! Deze wijn past perfect bij gegrilde vis en kip. Denk bijvoorbeeld aan een mooie sauvignon blanc of een andere fruitige wijn met een fris zuurtje. Perfect voor bij gevogelte of een stukje zalm.

Rode wijn bij de barbecue

Vlees en rode wijn zijn een hele goede combinatie. De eiwitten die in vlees zitten verzachten de taninnes in de rode wijn en maken de wijn spoeler. Kiest u voor rode wijn bij de barbecue? Dan kunt u voor een krachtige en sterke wijn kiezen.

Rosé bij de barbecue

Rosé is zeer geschikt om te serveren bij de barbecue. Het past goed bij diverse marinades en sauzen. Daarnaast is het fris en past het goed bij subtiele gerechten, maar het is krachtig genoeg om ook gedronken te worden bij wat zwaardere vleesgerechten.

Welke wijn bij welke saus?

Geen barbecue zonder saus! We hebben diverse sauzen op een rijtje gezet en de daarbij de passende wijn:

  • Barbecuesaus: syrah
  • Knoflooksaus: riesling, een volle chardonnay of viognier
  • Cocktailsaus: pinot gris, grüner veltliner of sauvignon blanc
  • Yoghurtsaus: chablis of sauvignon blanc
  • Satésaus: rosé, gewürtztraminer of syrah
  • Chilisaus: rosé, riesling, grüner veltliner of pinot grigio

Wilt u meer leren over wijnen en wat goed bij welk soort past? Kom dan langs bij wijnbar It’s Wine in Volendam. Daar leren wij u alles over wijn en maakt u een echte wijnreis!