Wijnweetjes

van in en rond Volendam

Alles over champagne

Het is alweer december, het nieuwe jaar staat om de hoek. Gelukkig hebben we de feestdagen nog te goed, dan komen wat weetjes over champagne toch wel van pas. De kerstdagen lekker afsluiten met een glaasje bubbels. Of het nieuwe jaar knallend ingaan met een koude fles champagne. Wij vertellen u alles over champagne.

Wijnetiquette: hoeveel wijn schenk je in een glas?

Tijdens een gezellig avondje dineren of borrelen schenken we maar al te graag de wijnglazen royaal in voor onze gasten. Maar volgens de wijnetiquette is dat niet zoals het hoort. Wat is de optimale hoeveelheid dat we in een wijnglas mogen inschenken? Hoe kun je het best genieten van de kenmerken van de wijn? Wij leggen het uit.

Alles over Amerikaanse wijnen

Amerika is waarschijnlijk niet het eerste land waar u aan denkt als het gaat om wijn. Maar met name in Californië worden heerlijke wijnen gemaakt die u echt niet mag missen. Wij zetten alles over Amerikaanse wijnen voor u op een rijtje.

Geschikte wijn voor bij de barbecue

Met mooi weer wordt de barbecue naar buiten gehaald en wordt er heerlijk buiten gegeten. Houdt u van een wijntje en wilt u uw barbecuegerechten combineren met de juiste wijn? Lees dan verder!

De verschillende kanten van Sauvignon Blanc

Iedereen kent Sauvignon Blanc wel. Het is oorspronkelijk een druivenras, maar wordt ook graag opgenoemd op het terras of in een restaurant. De frisse wijn is erg geliefd en is wereldwijd bekend!

Alles over Australische wijnen

Aan de andere kant van de wereld weten ze wel hoe het moet! In Australië worden namelijk heerlijke wijnen gemaakt. Maar liefst 60% van de wijnen die in Australië worden gemaakt, worden geëxporteerd. Typerend voor de wijnen from down under is een fruitige, zachte en smaakvolle smaak vol karakter.

Hoe bewaar ik een geopende fles wijn?

In de meeste gevallen gaan flessen wijn wel leeg, maar het kan voorkomen dat de fles niet helemaal leeg is en de wijn dus bewaard moet worden voor een ander moment. Hoe bewaart u een geopende fles wijn? Zit er verschil in per wijnsoort en waar moet ik op letten? Wij zetten het op een rijtje.

Wijn en chocola

Als we denken aan wijn en hapjes denken we toch vaak aan kaas, worst en nootjes. Terwijl chocola een product is dat heel goed bij wijn past. Combineer twee favorieten met elkaar en geniet van wijn met chocola. Hoe stemt u de juiste chocola met de juiste wijn af? Wij geven tips!

Alles over Zuid-Afrikaanse wijnen

Met meer dan 100.000 hectare aan wijngaarden in Zuid-Afrika een echt wijnland! Al eeuwen worden er in dit Afrikaanse land prachtige wijnen gemaakt.

It’s Wine voor aperitief en digestief

Bij It’s Wine kunt u de meest heerlijke wijnen proeven en genieten van een echte wijnbeleving tijdens onze wijnproeverij. Uiteraard kunt u ook bij onze wijnbar terecht als u zin heeft in een aperitief of een digestief. 

High Wine

We kennen allemaal de typisch Engelse high tea waarbij er heerlijke zoete en hartige hapjes op tafel staan in combinatie met verschillende smaakjes thee. Bij Old Dutch hebben wij de wijn variant, genaamd de High Wine.

Wijnproeven doe je zo: 5 tips

Is wijn jouw hobby? In dit artikel geven wij je 5 tips om met al je zintuigen wijn te proeven.