Wijnweetjes

van in en rond Volendam

Houdbaarheid wijn

Het is een veel gestelde vraag in de wijnwereld: hoe lang is mijn wijn houdbaar? 
Voor iedereen die op dit moment thuis een fles wijn uit de supermarkt heeft staan: deze kunt u direct opentrekken. Deze wijn is al goed van smaak en klaar voor consumptie.

Wijnfeitjes

Wijn is erg veelzijdig en past bij zoveel gerechten. Dat wijn van druiven wordt gemaakt weten de meeste mensen wel. Maar wist u deze feitjes al van wijn?

 

De wijntrends van 2018

Exact kunnen we het u natuurlijk niet zeggen aangezien we nog maar net in het nieuwe jaar zitten. Maar er zijn wel interessante ontwikkelingen voor 2018 op wijngebied en daarom doet It's Wine wat enkele voorspellingen voor dit wijnjaar.

Welke wijn bij welk dessert

Voor veel mensen is het dessert vaak het hoogtepunt van het diner. Niet alleen bij het voor- en hoofdgerecht kunt u volop genieten van overheerlijke wijnen, maar ook tijdens het nagerecht. Vroeger was het gebruikelijk dat u een glaasje port of sherry dronk. Inmiddels hebben de dessertwijnen hun intreden gedaan. In dit nieuwsbericht zetten we een aantal kenmerken van verschillende desserts op een rij met een bijpassende dessertwijn. 

Wijn & Kaas; hoe te combineren?

Wijn & kaas, de perfecte delicatesse en combinatie. Vaak worden er bij kazen lekkere wijnen geserveerd. Van beide zijn verschillende smaken en soorten. Maar welke wijn gaat het beste samen met welke soort kaas? In dit artikel geven we u een aantal tips om tot een perfecte combinatie te komen.

Wijn proeven doet u zo

Wijnproeven; iedereen heeft een eigen manier. We draaien het glas rond, ruiken, nippen, gorgelen en ga zo maar door. Daarna vertelt u wat u van de wijn vindt en de wijn lijkt geproefd. Toch komt er iets meer bij kijken dan dit. Dagelijks worden er over de hele wereld verschillende soorten wijn gedronken zonder dat er echt over na wordt gedacht. In dit artikel geven we u een aantal tips om wijnen te proeven en uit elkaar te houden.

Hoe komt wijn aan zijn smaak?

Bent u ook benieuwd waarom uw wijntje naar chocolade, zwarte bes, viooltjes of zoethout ruikt? Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de wijnboer al deze producten in de wijn heeft verwerkt. Het geheim zit in de aroma’s. Deze zijn alleen te ruiken. 

Weetjes over wijntjes

U bent wijnliefhebber het is daarom geen toeval dat wij u hier treffen. Maar hoe zit het eigenlijk met uw kennis over wijn? In dit artikel komen weetjes aanbod die u wellicht nog niet kent.

Ideale bewaartemperatuur verschillende wijnen

Wijn smaakt het beste wanneer het bewaart wordt op de juiste temperatuur. It’s wine heeft een Enomatic wijnapparaat die de wijnen voor vier weken in de perfecte conditie kan houden.b

Champagne met nieuw jaar, een eeuwige traditie

‘Geen nieuwjaar zonder champagne’ geldt voor velen. Maar waar komt die jaarlijkse traditie nou eigenlijk vandaan? 

Hoe wordt wijn gemaakt?

Hoe men een wijn maakt hangt af van de wijnboer, het type wijn en de technologie die is toegepast. Over het algemeen is het proces van het maken van wijn op te delen in deze 5 stappen.

Waaraan herkent u een wijnsoort?

Er bestaan diverse soorten wijn uit verschillende streken. Iedereen houdt weer van een andere wijnsoort, maar waaraan herkent u de diverse soorten wijn? Dat ligt aan verschillende factoren die allemaal de smaak van de wijn beïnvloeden. Het belangrijkste is het druivenras, dit is de meest smaakbepalende factor waaraan u een wijn kunt herkennen.