Wijnweetjes

van in en rond Volendam

Het verschil in bewaartemperatuur van wijn

Witte en rode wijn verschillen niet alleen in smaak en kleur, maar ook in de serveertemperatuur. Daarom moeten de wijnen in verschillende omstandigheden bewaard worden.

De mooiste wijngebieden op de wereld

Iedereen die weleens een wijntje drinkt denkt niet meteen aan het gebied waar deze gemaakt is, maar deze gebieden kunnen juist heel mooi zijn. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met de mooiste gebieden waar heerlijke wijn wordt gemaakt.

Alles over wijnland Duitsland

Kiest u voor heerlijke wijn uit Duitsland? Dan heeft u veel keus! Duitsland heeft heel wat fijne wijnen voor ieder in petto en behoort om vele redenen tot de klassieke wijnlanden. Met een zeer wijd en uiteenlopend aanbod met veelzijdige Duitse kwaliteitswijnen is Duitsland zeker een van de fijne wijnlanden te noemen.

Waarom wordt wijn in hout gerijpt?

Wijn en eikenhout gaan goed samen met elkaar. Het eikenhout geeft een extra geur- en smaakstoffen aan de wijn. Omdat houten wijnvaten vaak prijzig zijn, bestaan er diverse alternatieven. Waarom wordt wijn in hout gerijpt en hoe gaat het proces in z’n werk? Wij vertellen u er meer over.

Het grootste wijnland van Zuid-Amerika: Argentinië

De grootste wijnlanden ter wereld zijn Italië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. En op plek 5 komt Argentinië; het grootste wijnland van Zuid-Amerika. Steeds vaker komen er mooie kwaliteitswijnen uit dit land. De wijnmakers uit Argentinië zijn vooruitstrevend en halen het beste uit druiven.

Wat is natuurwijn?

Rode wijn, witte wijn, biologische wijn, iedereen kent deze alcoholische versnapering wel. De laatste jaren is er een wijnsoort bijgekomen dat steeds populairder wordt, namelijk: de natuurwijn, ofwel vin naturel of vin nature. Veel mensen denken dat de natuurwijn gelijk staat aan biologische wijn, maar niets is minder waar. Lees hieronder alle ins en outs over deze wijn.

Wat beïnvloedt de smaak van wijn?

Proeft of ruikt uw wijn naar vanille, koffie of chocola? Dat is heel goed mogelijk. Toch zijn deze ingrediënten niet toegevoegd tijdens de productie van de wijn. Waar komen deze aroma’s dan vandaan? De smaak van wijn wordt beïnvloedt door meerdere factoren. In dit artikel gaan we hier dieper op in. Leest u mee?

Alles over gekoelde rode wijn

In het voorjaar of in de zomer denken we vaak niet aan een glas gekoelde rode wijn. We kiezen dan eerder voor een koud wit wijntje of een rosé. Maar is dit wel terecht? Wij vertellen u alles over gekoelde rode wijn en of deze geschikt is om in de zomer te drinken.