Wijnweetjes

van in en rond Volendam

Cadeautip: It's Wine cadeau

Het cadeau voor de feestdagen!

Wijnontwikkelingen

De wijnwereld is altijd in ontwikkeling en beweging. Nieuwe ontwikkelingen blijven komen. Wij houden u graag op de hoogte en hebben een aantal mooie wijnontwikkelingen op een rijtje gezet.

Alles over Franse wijnen

Frankrijk: misschien wel het populairste en bekendste wijnland ter wereld. Denk je aan Frankrijk dan denk je aan wijn. Al eeuwenlang worden hier de lekkerste wijnen van topklasse gemaakt. Op maar liefst 900.000 hectare wordt bijna 50 miljoen hectoliter wijn per jaar gemaakt. Wij vertellen u graag alles over de heerlijke Franse wijnen!

Alles over Italiaanse wijnen

Italië: een heerlijk wijnland met grote verschillen in het klimaat. Van Noord- tot Zuid-Italië zijn er diverse druivenrassen aangeplant. Dit zorgt voor een grote diversiteit aan wijnen. Dit veelzijdige wijnland heeft nog echte oude klassieke bewaarwijnen, maar ook veel nieuwe interessante wijnen. Lees snel verder om alles over de Italiaanse wijnen te leren.

Wijn decanteren

Wellicht heeft u er weleens van gehoord: wijn decanteren. Bij sommige wijnen staat op het label dat de wijn voor het drinken gedecanteerd moet worden. Wat houdt dit in, waarom is het nodig en wat voor effect heeft het op de wijn? It’s Wine geeft antwoorden.

Belangrijke factoren voor de wijnbouw

Het maken van wijn begint bij de druif. Deze moet groeien aan een wijnrank/wijnstok. Hoe en waar het groeit heeft allemaal invloed op de wijn. Over de hele wereld wordt wijn verbouwd, maar er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn bij de wijnbouw. Wij zetten ze op een rijtje!

Het echte verschil tussen rode en witte wijn

Tegenwoordig bestaan er veel soorten wijn uit diverse streken en landen. Toch worden er vaak drie soorten aangeboden: wit, rood en rosé. Wat is het verschil tussen rode en witte wijn? Dat is uiteraard de kleur. Maar waarom zit er verschil in de kleur van de wijn en wat is het echte verschil tussen de wijnen? Wij leggen het uit!

Alles over Spaanse wijnen

Spaanse rioja, cava en sangria kennen we allemaal wel. Maar dat zijn lang niet alle wijnen die Spanje te bieden heeft. Het is een echt wijnland waar veel mooie wijnen te ontdekken zijn. Door het klimaat, de druivensoorten en cultuur hebben Spaanse wijnen een geheel eigen karakter.

Populaire druivenrassen en bijbehorende wijnsoorten

De druif bepaalt de smaak van een wijn. Er bestaan veel druivensoorten en ieder soort heeft zijn eigen unieke smaak. Wij hebben de populairste druivenrassen en de bijbehorende wijnsoorten op een rijtje gezet.

Vijf wijntrends

Welke trends zien we veel voorbij komen op gebied van wijn en wat staat ons nog te wachten? Wijnbar It’s Wine is op de hoogte van de nieuwste wijntrends en brengt u ook up-to-date!

Dit wist u nog niet over wijn

Terwijl we genieten van ons heerlijke glas wijn denken we vaak niet na over wat er allemaal komt kijken bij wijn. Er valt namelijk super veel te vertellen over deze mooie en bijzondere drank. Wist u bijvoorbeeld dat wijn al 9000 jaar bestaat? We hebben nog een aantal van dit soort leuke weetjes voor u op een rij gezet.

Welke wijn bij welke kaas?

Een lekker wijntje en een kaasplankje: de perfecte combinatie. Wanneer u de juiste kaas met de juiste wijn combineert smaken beiden nog lekkerder. Bent u op zoek naar een verrukkelijke combinatie? Dan zijn deze matches perfect!