[15:05] Aida de Haan wine: [15:06] Aida de Haan pompadour:
X

Wine blog

Het grootste wijnland van Zuid-Amerika: Argentinië

De grootste wijnlanden ter wereld zijn Italië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. En op plek 5 komt Argentinië; het grootste wijnland van Zuid-Amerika. Steeds vaker komen er mooie kwaliteitswijnen uit dit land. De wijnmakers uit Argentinië zijn vooruitstrevend en halen het beste uit druiven.

Waarom wordt wijn in hout gerijpt?

Wijn en eikenhout gaan goed samen met elkaar. Het eikenhout geeft een extra geur- en smaakstoffen aan de wijn. Omdat houten wijnvaten vaak prijzig zijn, bestaan er diverse alternatieven. Waarom wordt wijn in hout gerijpt en hoe gaat het proces in z’n werk? Wij vertellen u er meer over.

Alles over wijnland Duitsland

Kiest u voor heerlijke wijn uit Duitsland? Dan heeft u veel keus! Duitsland heeft heel wat fijne wijnen voor ieder in petto en behoort om vele redenen tot de klassieke wijnlanden. Met een zeer wijd en uiteenlopend aanbod met veelzijdige Duitse kwaliteitswijnen is Duitsland zeker een van de fijne wijnlanden te noemen.

Wat is natuurwijn?

Rode wijn, witte wijn, biologische wijn, iedereen kent deze alcoholische versnapering wel. De laatste jaren is er een wijnsoort bijgekomen dat steeds populairder wordt, namelijk: de natuurwijn, ofwel vin naturel of vin nature. Veel mensen denken dat de natuurwijn gelijk staat aan biologische wijn, maar niets is minder waar. Lees hieronder alle ins en outs over deze wijn.

Wat beïnvloedt de smaak van wijn?

Een wijnmaker heeft met eindeloos veel mogelijkheden en keuzes te maken die de smaak van de wijn beïnvloeden. Naast de keuze van een bepaalde druif of combinatie van druivenrassen spelen er nog een aantal andere zaken een belangrijke rol in de smaakvorming van wijn. Wat beïnvloedt de smaak van wijn? Wij zetten de belangrijke zaken op een rij.

Alles over gekoelde rode wijn

In het voorjaar of in de zomer denken we vaak niet aan een glas gekoelde rode wijn. We kiezen dan eerder voor een koud wit wijntje of een rosé. Maar is dit wel terecht? Wij vertellen u alles over gekoelde rode wijn en of deze geschikt is om in de zomer te drinken.

Wijnetiquette: hoeveel wijn schenk je in een glas?

Tijdens een gezellig avondje dineren of borrelen schenken we maar al te graag de wijnglazen royaal in voor onze gasten. Maar volgens de wijnetiquette is dat niet zoals het hoort. Wat is de optimale hoeveelheid dat we in een wijnglas mogen inschenken? Hoe kun je het best genieten van de kenmerken van de wijn? Wij leggen het uit.

Alles over Amerikaanse wijnen

Amerika is waarschijnlijk niet het eerste land waar u aan denkt als het gaat om wijn. Maar met name in Californië worden heerlijke wijnen gemaakt die u echt niet mag missen. Wij zetten alles over Amerikaanse wijnen voor u op een rijtje.

Geschikte wijn voor bij de barbecue

Met mooi weer wordt de barbecue naar buiten gehaald en wordt er heerlijk buiten gegeten. Houdt u van een wijntje en wilt u uw barbecuegerechten combineren met de juiste wijn? Lees dan verder!

De verschillende kanten van Sauvignon Blanc

Iedereen kent Sauvignon Blanc wel. Het is oorspronkelijk een druivenras, maar wordt ook graag opgenoemd op het terras of in een restaurant. De frisse wijn is erg geliefd en is wereldwijd bekend!

Alles over Australische wijnen

Aan de andere kant van de wereld weten ze wel hoe het moet! In Australië worden namelijk heerlijke wijnen gemaakt. Maar liefst 60% van de wijnen die in Australië worden gemaakt, worden geëxporteerd. Typerend voor de wijnen from down under is een fruitige, zachte en smaakvolle smaak vol karakter.

Hoe bewaar ik een geopende fles wijn?

In de meeste gevallen gaan flessen wijn wel leeg, maar het kan voorkomen dat de fles niet helemaal leeg is en de wijn dus bewaard moet worden voor een ander moment. Hoe bewaart u een geopende fles wijn? Zit er verschil in per wijnsoort en waar moet ik op letten? Wij zetten het op een rijtje.

Wijn en chocola

Als we denken aan wijn en hapjes denken we toch vaak aan kaas, worst en nootjes. Terwijl chocola een product is dat heel goed bij wijn past. Combineer twee favorieten met elkaar en geniet van wijn met chocola. Hoe stemt u de juiste chocola met de juiste wijn af? Wij geven tips!

Alles over Zuid-Afrikaanse wijnen

Met meer dan 100.000 hectare aan wijngaarden in Zuid-Afrika een echt wijnland! Al eeuwen worden er in dit Afrikaanse land prachtige wijnen gemaakt.

Wijnontwikkelingen

De wijnwereld is altijd in ontwikkeling en beweging. Nieuwe ontwikkelingen blijven komen. Wij houden u graag op de hoogte en hebben een aantal mooie wijnontwikkelingen op een rijtje gezet.

Alles over Franse wijnen

Frankrijk: misschien wel het populairste en bekendste wijnland ter wereld. Denk je aan Frankrijk dan denk je aan wijn. Al eeuwenlang worden hier de lekkerste wijnen van topklasse gemaakt. Op maar liefst 900.000 hectare wordt bijna 50 miljoen hectoliter wijn per jaar gemaakt. Wij vertellen u graag alles over de heerlijke Franse wijnen!

Alles over Italiaanse wijnen

Italië: een heerlijk wijnland met grote verschillen in het klimaat. Van Noord- tot Zuid-Italië zijn er diverse druivenrassen aangeplant. Dit zorgt voor een grote diversiteit aan wijnen. Dit veelzijdige wijnland heeft nog echte oude klassieke bewaarwijnen, maar ook veel nieuwe interessante wijnen. Lees snel verder om alles over de Italiaanse wijnen te leren.

Wijn decanteren

Wellicht heeft u er weleens van gehoord: wijn decanteren. Bij sommige wijnen staat op het label dat de wijn voor het drinken gedecanteerd moet worden. Wat houdt dit in, waarom is het nodig en wat voor effect heeft het op de wijn? It’s Wine geeft antwoorden.